default-logo

Zupa z ośmiornicy

piątek, 5 czerwca 2020

Zupa z ośmiornicy

Dziś obłędna w smaku zupa z ośmiornicy według pomysłu Jamiego Olivera z książki „Jamie gotuje po włosku”.

Jak przyrządzić obłędną w smaku ośmiornicę już Wam pisałam, jednak przy jej gotowaniu pozostaje wyśmienity bulion i z niego dziś pokażę jak przygotować zupę.

Zupa jest prosta w wykonaniu o ile wcześniej ugotujemy bulion.

Zupa z ośmiornicy.

Zupa z ośmiornicy


Zupa z ośmiornicy

Składniki:

  • 350 ml bulionu z ośmiornicy
  • 350 ml wrzącej wody
  • 150 g makaronu wstążki
  • 1 łyżeczka pieprzu czerwonego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • 1 – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól morska do smaku


Zupa z ośmiornicy


Zupa z ośmiornicy

Przygotowanie zupy:

  • Przecedzony z gotowania ośmiornicy bulion wlałam do garnka, dodałam wrzącą wodę, szczyptę soli, postawiłam garnek na ogniu.
  • Wrzuciłam do środka makaron i gotowałam aż stał się al’dente.
  • Przelałam zupę na talerze, posypałam czerwonym pieprzem i natką pietruszki, skropiłam oliwą.


Zupa z ośmiornicy

Smacznego.

Przepis Jamie Oliver.

„Podróże małe i duże”

Zupa z ośmiornicy
Królowa róża
About the Author

Leave a Reply

*