default-logo

Zupa ryżowa kapuściano pomidorowa

To jest zupa bardzo pyszna, pożywna, aromatyczna, jest idealna.

Wielbiciele pomidorówki będą zachwyceni bo smakuje wybornie a dodatek ryżu świetnie ją zagęszcza.

Polecam gorąco.

Zupa pomidorowa z kapustą.

Zupa ryżowa kapuściano pomidorowa

Składniki:

  • 2 średnie ziemniaki
  • 2 średnie marchwie
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1/4 bulwy selera
  • 1/4 główki średniej kapusty białej
  • 1300 ml bulionu warzywnego
  • 1 średni por
  • 3 łyżki ryżu
  • 350 ml passaty pomidorowej
  • sól morska
  • pieprz biały
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 1 łyżka oliwy do smażenia
  • 1 pęczek kolendry

Zupa ryżowa kapuściano pomidorowa

Przygotowanie zupy:

  • Kapustę poszatkowałam, ziemniaki obrałam i pokroiłam w kostkę.
  • Marchew wyszorowałam i pokroiłam w plastry.
  • Pora, całego, zieloną część też po umyciu pokroiłam w krążki.
  • Pietruszkę i selera po wyszorowaniu starłam na tarce o grubych oczkach.
  • W dużym garnku podsmażałam na maśle i oliwie warzywa po kolei, pora, marchew, pietruszkę i selera, potem ziemniaki i kapusta.
  • Po 5 minutach dodałam bulion i gotowałam 15 minut.
  • Po tym czasie wlałam passatę i wsypałam ryż, gotowałam kolejne 10 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem.
  • Posiekałam drobno kolendrę i wsypałam do garnka, wymieszałam.

Zupa ryżowa kapuściano pomidorowa

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Zupa ryżowa kapuściano pomidorowa
Irysy


About the Author

Leave a Reply

*