default-logo

Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem

Dawno już nie jadłam tak aromatycznej i pysznej pomidorówki a to za sprawą ośmiornicy i pomysłodawcy przepisu Jamiego Olivera.

Zupa jest przepyszna, wystarczy tylko ugotować odpowiednio ośmiornicę a potem to już błyskawicznie.

Jeśli uda się Wam zakupić ośmiornicę to warto przygotować się na 2 – 3 dania z jej udziałem.

Jednym z nich niech będzie zupa pomidorowa.

Zupa z ośmiornicy.

Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem


Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem

Składniki:

  • 450 ml bulionu z gotowania ośmiornicy
  • 550 ml wody
  • 160 g makaronu krótkie wstążki
  • natka pietruszki 2 – 3 łyżki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól morska 
  • pieprz czarny


Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem

Przygotowanie zupy:

  • Bulion wlałam do garnka, dolałam wodę i zagotowałam.
  • Dodałam koncentrat pomidorowy.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem i wsypałam makaron.
  • Gotowałam aż stał się miękki.
  • Podałam zupę  z jogurtem, posiekaną natką pietruszki, skropioną oliwą.


Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem

Smacznego.

Przepis Jamie Oliver.

„Podróże małe i duże”

Zupa pomidorowa z ośmiornicy z jogurtem
Kwietniowa Grabia woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*