Ponownie witam Was razem z Darią i Formułą 1 na Grand Prix Singapuru.
Tym razem zaproponuje Wam pyszną, prostą zupę, którą podaje się na zimno w upalne dni a ja podałam ją na bardzo ciepło i super smakowała.
Polecam bardzo gorąco.
Marchewkowo – pomarańczowy krem.
Składniki:
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 500 g marchwi
- 3 szklanki wywaru warzywnego
- 3/4 szklanki poszatkowanego pora
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 – 1 i 1/2 szklanki soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
- sól morska
Przygotowanie zupy:
- Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki a pora pokroiłam w talarki.
- W garnku rozgrzałam olej i smażyłam na nim plasterki marchwi i pora a także imbir jakieś 5 minut.
- Potem wlałam do garnka bulion i gotowałam jakieś 20 minut aby marchewka była miękka.
- Jak warzywa zmiękły zmiksowałam je na gładką masę i dodawałam stopniowo sok z pomarańczy aby miała zupa smak który najbardziej mnie pasuje, słodko-kwaśny.
- Ja wlałam 1 szklankę soku choć w przepisie jest 1,5.
- Wlewając sok powoli uzyskacie wymagany smak.
- Na koniec posoliłam zupę do smaku i podałam ciepłą.
Smacznego.
Przepis od Malwiny [ klik ]