default-logo

Zupa marchewkowo – pomarańczowa

Ponownie witam Was razem z Darią i Formułą 1 na Grand Prix Singapuru.

Tym razem zaproponuje Wam pyszną, prostą zupę, którą podaje się na zimno w upalne dni a ja podałam ją na bardzo ciepło i super smakowała.

Polecam bardzo gorąco.

Marchewkowo – pomarańczowy krem.

Zupa marchewkowo - pomarańczowa

Składniki:

  • 2 łyżki oleju arachidowego
  • 500 g marchwi
  • 3 szklanki wywaru warzywnego
  • 3/4 szklanki poszatkowanego pora
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 – 1 i 1/2 szklanki soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego
  • sól morska

Zupa marchewkowo - pomarańczowa

Przygotowanie zupy:

  • Marchewkę obrałam i pokroiłam w plasterki a pora pokroiłam w talarki.
  • W garnku rozgrzałam olej i smażyłam na nim plasterki marchwi i pora a także imbir jakieś 5 minut.
  • Potem wlałam do garnka bulion i gotowałam jakieś 20 minut aby marchewka była miękka.
  • Jak warzywa zmiękły zmiksowałam je na gładką masę i dodawałam stopniowo sok z pomarańczy aby miała zupa smak który najbardziej mnie pasuje, słodko-kwaśny.
  • Ja wlałam 1 szklankę soku choć w przepisie jest 1,5.
  • Wlewając sok powoli uzyskacie wymagany smak.
  • Na koniec posoliłam zupę do smaku i podałam ciepłą.

Zupa marchewkowo - pomarańczowa

Smacznego.

Przepis od Malwiny [ klik ]

Zupa marchewkowo - pomarańczowa

About the Author

Leave a Reply

*