Zupa Krem z Dyni - Przepis w Wersji FIT




Klasyczny przepis na zupę krem z dyni w wersji fit. Przygotujecie ją bardzo szybko, bez specjalnych zdolności kulinarnych. Jest bardzo smaczna i sycąca. Zupa krem z dyni smakuje najlepiej w długie i zimne wieczory.

Składniki:

– 1 kg dyni,

– 2 marchewki,

– 1 cebula,

– 2 ząbki czosnku,

– 750 ml bulionu warzywnego,

– pieprz,

– sól.

Wykonanie:

Dynię oczyszczamy z pestek i kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek i marchewkę również obieramy i kroimy. Wszystkie warzywa wrzucamy do garnka i dusimy z odrobiną wody. Gdy zmiękną, wlewamy bulion i gotujemy wszystko pod przykryciem.

Jeśli warzywa całkowicie zmiękną, po około 20 minutach, ściągamy zupę z palnika i pozostawiamy ją do lekkiego ostygnięcia. Następnie wszystko blendujemy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

Zupę krem podajemy z pestkami dyni lub grzankami. Możemy także dodać łyżkę gęstego jogurtu naturalnego.




Zupa Krem z Dyni - Przepis w Wersji FIT
Zupa Krem z Dyni - Przepis w Wersji FIT