Czy ta zupa urzeknie Was tak jak i nas ? podejrzewam że tak ale popróbujcie.
Dla mnie smak rewelacyjny i choć zawsze jadałam zupę jagodową na wodzie i z makaronem ta wersja jest jedyna i niepowtarzalna.
Zapraszam serdecznie.
Użyłam jagód mrożonych.
Zupa z jagód.
Składniki:
- 330 g jagód czarnych świeżych lub mrożonych
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- 400 ml – puszka mleka kokosowego
- szczypta soli
- 500 ml wody
- 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko
Przygotowanie zupy:
- Jagody rozmroziłam ale nie jest to konieczne i włożyłam do garnka z wodą, dodałam cukier i sól i podgrzewałam do zagotowania.
- Gotowałam 5 minut.
- Dodałam wówczas do garnka mleko kokosowe i gotowałam jeszcze chwilę.
- Zupę podawałam z ryżem ugotowanym na sypko.
- Pyszności.
Smacznego.
Przepis własny.