default-logo

Zupa kokosowo – jagodowa

poniedziałek, 28 kwietnia 2014

Zupa kokosowo - jagodowa

Czy ta zupa urzeknie Was tak jak i nas ? podejrzewam że tak ale popróbujcie.

Dla mnie smak rewelacyjny i choć zawsze jadałam zupę jagodową na wodzie i z makaronem ta wersja jest jedyna i niepowtarzalna.

Zapraszam serdecznie.

Użyłam jagód mrożonych.

Zupa z jagód.

Zupa kokosowo - jagodowa

Składniki:

  • 330 g jagód czarnych świeżych lub mrożonych
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 400 ml – puszka mleka kokosowego
  • szczypta soli
  • 500  ml wody
  • 1 szklanka ryżu ugotowanego na sypko

Zupa kokosowo - jagodowa

Przygotowanie zupy:

  • Jagody rozmroziłam ale nie jest to konieczne i włożyłam do garnka z wodą, dodałam cukier i sól i podgrzewałam do zagotowania.
  • Gotowałam 5 minut.
  • Dodałam wówczas do garnka mleko kokosowe i gotowałam jeszcze chwilę.
  • Zupę podawałam z ryżem ugotowanym na sypko.
  • Pyszności.

Zupa kokosowo - jagodowa

Smacznego.

Przepis własny.

About the Author

Leave a Reply

*