default-logo

Zupa kapuściano – paprykowa

niedziela, 6 grudnia 2015

Zupa kapuściano - paprykowa

Zupę na obiad podaję często, zupy lubimy bardzo.

A jak jest z moimi czytelnikami? lubią zupy? lubicie?

Składniki tej zupy przygotował dla Was i dla mnie Przemek.

Polecam serdecznie, jest pyszna.

Zupa kapuściano – paprykowa.

Zupa kapuściano - paprykowa

Zupa kapuściano - paprykowa

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty białej
  • 1 duży ziemniak
  • 2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • kawałek bulwy selera
  • 1000 ml bulionu warzywnego
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • szczypta ziela kocanki
  • 1 łyżeczka ziela kozieradki
  • 1 czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 10 cm pora
  • olej do smażenia

Zupa kapuściano - paprykowa


Zupa kapuściano - paprykowa

Przygotowanie zupy:

  • Cebulę, czosnek i pora drobno pokroiłam i podsmażyłam na 1 łyżce oleju.
  • Ziemniaka obrałam i pokroiłam w kostkę, kapustę poszatkowałam.
  • Paprykę pokroiłam w paski, marchewkę po obraniu pokroiłam w plasterki.
  • Korzeń selera i pietruszki po obraniu pokroiłam w kostkę.
  • Wszystkie warzywa oraz podsmażone cebulę, czosnek i por włożyłam do garnka, zalałam bulionem i gotowałam do miękkości około 15 minut.
  • Doprawiłam do smaku solą.

Zupa kapuściano - paprykowa

Smacznego.

Przepis Przemek.

„Podróże małe i duże”

Zupa kapuściano - paprykowa
Zachód słońca nad Bałtykiem
About the Author

Leave a Reply

*