default-logo

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem

Zupa dla wielbicieli dziczyzny i dyni.

Jedni zarzucają że na blogu mało dziczyzny a inni że to niemoralne że obrona praw zwierząt i takie tam.

Na moim blogu jest mięso bo je jadam a Ci co też jadają niech zajrzą i inspirują się.

Dziękuję za odwiedzanie kart mojego bloga wszystkim.

A teraz aromatyczna i bardzo sycąca zupa gulaszowa, pyszna.

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem.

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem

Składniki:

  • 300 g mięsa z szynki dzika
  • 5 średnich ziemniaków
  • 100 g startej dyni
  • 1 łyżeczka przyprawy do dziczyzny
  • 1000 ml bulionu warzywnego
  • 1 biała cebula
  • 1 cebula żółta
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • mąka do obtoczenia mięsa
  • olej do smażenia
  • posiekany szczypiorek

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem

Przygotowanie zupy:

  • Mięso pokroiłam w dużą kostkę, obtoczyłam je w mące i obsmażyłam na oleju w dużym garnku.
  • Gdy mięso było rumiane, dodałam na patelnię pokrojoną w ćwierć plasterki cebulę, chwilę smażyłam, zalałam bulionem i gotowałam pod przykryciem około godziny.
  • Ziemniaki obrałam i pokroiłam w grubą kostkę, dynię starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Jak mięso było miękkie dodałam do garnka ziemniaki i dynię, przyprawę do dziczyzny i gotowałam kolejne 20 minut.
  • Na koniec doprawiłam do smaku solą i pieprzem, na talerzu posypałam posiekanym szczypiorem.

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Zupa gulaszowa z dynią i dzikiem
Molo w Kołobrzegu w styczniu 2017
About the Author

Leave a Reply

*