default-logo

Zupa chlebowa

Jak pierwszy raz o niej czytałam to uśmiechnęłam się półgębkiem i nie dowierzałam.

Ale przecież czemu nie, wszystkiego spróbować warto i zdobyć nowe doświadczenia.

Zupa jest pyszna, polecam i próbujcie a potem mi opowiecie czy i Wam smakowała?

Zachęcam do gotowania, zupa jest nie tylko smaczna ale i zdrowa.

Zupa chlebowa.

Zupa chlebowa

Składniki:

  • 300 g ciemnego suchego chleba
  • 2 łyżeczki kminku w ziarnach
  • 2 łyżki masła
  • 1000 ml wody  
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 4 łyżki koncentratu z barszczu czerwonego

Zupa chlebowa

Przygotowanie zupy:

  • Chleb pokroiłam w kostkę i zalałam 1 litrem wody, dodałam sól do smaku oraz kminek, bazylię i gotowałam aż chleb się rozpadł.
  • Cały czas mieszałam w garnku bo łatwo o przypalenie.
  • Następnie chleb zmiksowałam razem z kminkiem, oraz dodałam masło i posiekana natkę, oraz rozgnieciony czosnek.
  • Dodałam barszcz, wymieszałam.
  • Podałam zaraz po ugotowaniu, posypane natka pietruszki.

Zupa chlebowa

Smacznego.

Przepis własny.

About the Author

Leave a Reply

*