Jak pierwszy raz o niej czytałam to uśmiechnęłam się półgębkiem i nie dowierzałam.
Ale przecież czemu nie, wszystkiego spróbować warto i zdobyć nowe doświadczenia.
Zupa jest pyszna, polecam i próbujcie a potem mi opowiecie czy i Wam smakowała?
Zachęcam do gotowania, zupa jest nie tylko smaczna ale i zdrowa.
Zupa chlebowa.
Składniki:
- 300 g ciemnego suchego chleba
- 2 łyżeczki kminku w ziarnach
- 2 łyżki masła
- 1000 ml wody
- 1 łyżka suszonej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki natki pietruszki
- 4 łyżki koncentratu z barszczu czerwonego
Przygotowanie zupy:
- Chleb pokroiłam w kostkę i zalałam 1 litrem wody, dodałam sól do smaku oraz kminek, bazylię i gotowałam aż chleb się rozpadł.
- Cały czas mieszałam w garnku bo łatwo o przypalenie.
- Następnie chleb zmiksowałam razem z kminkiem, oraz dodałam masło i posiekana natkę, oraz rozgnieciony czosnek.
- Dodałam barszcz, wymieszałam.
- Podałam zaraz po ugotowaniu, posypane natka pietruszki.
Smacznego.
Przepis własny.