Kilka dni temu dostałam do wypróbowania próbkę zupy która w sprzedaży będzie na jesień.
Jest to zupa cebulowa Babci Zosi a producentem jest SyS.
Nie znałam wcześniej firmy i ciekawa byłam jak ta zupa będzie smakować.
Ale nie byłabym sobą jakbym zupy po swojemu nie zmodyfikowała i dlatego zamiast zupy w dosłownym tego słowa znaczeniu zrobiłam sos cebulowy do wołowiny.
Zupa cebulowa jako sos.
Składniki:
- zupa cebulowa SyS
- 2 łyżki śmietany 30%
- 400 ml wody
Przygotowanie sosu:
- Zawartość obu torebek wsypałam do 400 ml zimnej wody i zagotowałam.
- Gotowałam 30 minut mieszając co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
- Potem sos zmiksowałam i zaprawiłam śmietaną.
Sos wyszedł bardzo aromatyczny i idealnie pasował do grillowanej wołowiny.
Zupy Babci Zosi są bez konserwantów i to mi bardzo przypasowało.
Pachnąca suszona cebulka , bułka tarta, sól, cukier, cebulka prażona, warzywa suszone: pasternak, seler, pietruszka, drożdże, pieprz, kminek, tymianek – oto skład zupy.
Smakowała mi zupa – sos i pewnie skuszę się jeszcze na zupę z soczewicy która dostałam.
Smacznego.
Pomysł własny.