default-logo

Zupa cebulowa SyS

Kilka dni temu dostałam do wypróbowania próbkę zupy która w sprzedaży będzie na jesień.

Jest to zupa cebulowa Babci Zosi a producentem jest SyS.

Nie znałam wcześniej firmy i ciekawa byłam jak ta zupa będzie smakować.

Ale nie byłabym sobą jakbym zupy po swojemu nie zmodyfikowała i dlatego zamiast zupy w dosłownym tego słowa znaczeniu zrobiłam sos cebulowy do wołowiny.

Zupa cebulowa jako sos.

Zupa cebulowa SyS

Zupa cebulowa SyS

Składniki:

  • zupa cebulowa SyS
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 400 ml wody

Zupa cebulowa SyS

Przygotowanie sosu:

  • Zawartość obu torebek wsypałam do 400 ml zimnej wody i zagotowałam.
  • Gotowałam 30 minut mieszając co jakiś czas żeby się nie przypaliło.
  • Potem sos zmiksowałam i zaprawiłam śmietaną.

Zupa cebulowa SyS

Sos wyszedł bardzo aromatyczny i idealnie pasował do grillowanej wołowiny.

Zupy Babci Zosi są bez konserwantów i to mi bardzo przypasowało.

Pachnąca suszona cebulka , bułka tarta, sól, cukier, cebulka prażona, warzywa suszone: pasternak, seler, pietruszka, drożdże, pieprz, kminek, tymianek – oto skład zupy.

Smakowała mi zupa – sos i pewnie skuszę się jeszcze na zupę z soczewicy która dostałam.

Zupa cebulowa SyS

Smacznego.

Pomysł własny.

About the Author

Leave a Reply

*