default-logo

Wiosenna zupa jarzynowa

czwartek, 20 czerwca 2013

Wiosenna zupa jarzynowa

Lubicie zupy?

Często je gotujecie czy tylko drugie dania królują na Waszych stołach?

My lubimy i często gotujemy natomiast na naszym stole prym wiodą zupy – kremy.

Ta dzisiejsza zupa jest bardzo szybka, wiosenna, polecam serdecznie.

Wiosenna zupa jarzynowa.

Wiosenna zupa jarzynowa

Wiosenna zupa jarzynowa

Składniki:

  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 spora marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera bulwiastego
  • biała część pora
  • kilka różyczek kalafiora
  • kilka różyczek brokuła
  • 1500 ml bulionu drobiowego
  • makaron z jednej zupki chińskiej
  • sól morska
  • pieprz czarny

Wiosenna zupa jarzynowa

Przygotowanie zupy:

  • Warzywa obieramy i rozdrabniamy.
  • Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na tarce jarzynowej.
  • Ziemniaki w kostkę a pora w plasterki.
  • Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.
  • Wkładamy do zupy kalafiora i brokuła i gotujemy jeszcze 5 minut.
  • Na końcu doprawiamy do smaku i wkładamy do zupy pokruszony makaron z jednej zupki chińskiej.
  • Czekamy 5 minut aż makaron napęczniej i zupa gotowa.

Wiosenna zupa jarzynowa

Smacznego.

Pomysł własny.

About the Author

Leave a Reply

*