default-logo

Krem kalafiorowy z orzechami

Dobrych zup nigdy za dużo a zup kremów które uwielbiam nigdy dość.

Lubicie takie zupy kremy?

Trochę warzyw, ulubionych, trochę przypraw i pożywna zupa na talerzu, zachęcam do gotowania.

Polecam serdecznie bo warto ją ugotować.

Krem kalafiorowy z orzechami.

Krem kalafiorowy z orzechami

Krem kalafiorowy z orzechami

Składniki:

  • 1 średni kalafior
  • 1 cebula
  • 450 ml bulionu drobiowego
  • 450 ml mleka
  • 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • kilka gałązek koperku
  • słodka papryka w proszku
  • sól morska
  • pieprz czarny

Krem kalafiorowy z orzechami


Krem kalafiorowy z orzechami

Przygotowanie zupy:

  • Kalafiora podzieliłam na różyczki.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam w małą kostkę.
  • Do garnka włożyłam różyczki kalafiora oraz cebulę, zalałam je bulionem i gotowałam 20 minut.
  • Mleko zmiksowałam z orzechami, kilka odłożyłam do dekoracji.
  • Mleko orzechowe wlałam do garnka z kalafiorem, gotowałam jeszcze 10 minut.
  • Teraz wszystko razem zmiksowałam na gładki krem.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
  • Już na talerzu udekorowałam połówkami orzechów włoskich, posiekanym koperkiem lub kolendrą oraz posypałam papryką czerwoną w proszku.

Krem kalafiorowy z orzechami


Krem kalafiorowy z orzechami

Smacznego.

Przepis z archiwum.

„Podróże małe i duże”

Krem kalafiorowy z orzechami
Na straganie w dzień targowy….
About the Author

Leave a Reply

*