default-logo

Fasolowa na wędzonce

Dziś proponuje dwie zupy które dopiero co gotowałam ale nie zdążyłam z nimi na blogu.

Przy okazji przetestowałam przyprawy Marsyl o której to firmie już Wam pisałam a która gości w mojej kuchni już jakiś czas i to z powodzeniem.

Fasolowa na wędzonce.

Fasolowa na wędzonce

Fasolowa na wędzonce

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki przyprawy warzywnej – ja użyłam Marsyl
  • 2 żeberka wędzone
  • 2 garście fasolki szparagowej
  • 1 pietruszka
  • 1/2 małego selera bulwiastego
  • kilka listków lubczyku
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • ok. 800 ml wody

Fasolowa na wędzonce


Fasolowa na wędzonce

Przygotowanie zupy:

  • Seler i pietruszkę obrać i pokroić w paski, a obraną marchewkę w plasterki.
  • Fasolkę obrać i pokroić na kawałki.
  • Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę.
  • Wszystko razem włożyć do szybkowaru, zalać wodą przykryć i po osiągnięciu przez szybkowar najwyższego ciśnienia gotować 7 minut.
  • Po ugotowaniu wyjąć i obrać mięso z żeberek.
  • Ponownie włożyć do zupy.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Fasolowa na wędzonce

Smacznego.

Przepis własny.

About the Author

Leave a Reply

*