Chłodnik ze szpinaku
0 Comment

17 4.41
kwestiasmaku
Chłodnik ze szpinaku
- Kuchnia polska
- Chłodniki
- Szpinak
- Przepisy fit
- Wegetariańskie
- Na upały
Składniki
2 – 4 porcje
- 200 g świeżego szpinaku
- 2 szklanki bulionu
- 600 g kefiru
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- do podania: ugotowane jajka, podsmażane ziemniaki
Przygotowanie
- Szpinak opłukać, posiekać. W garnku zagotować bulion, dodać szpinak, wymieszać i gotować przez 1 minutę. Odstawić z ognia i ostudzić (np. wstawić w zimną wodę), najlepiej schłodzić.
- Dodać kefir, posiekany koperek i szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby schłodzić w lodówce. Podawać z jajkiem i ziemniakami. Przechowywać w lodówce.
Chłodnik ze szpinaku