default-logo

Botwinka zabielana i premiera Przemka

Wszystkie inne dania, chleby nawet ciasta i bezy ale zupy nie.

Przemka zabawa z warzywami skończyła się pyszną zupą czyli botwinką zabielaną, przepyszną.

Zjadłam dwa talerze tak mi smakowała.

Zapraszam na premierową zupę Przemka, polecam gorąco.

Botwinka zabielana.

Botwinka zabielana i premiera Przemka

Botwinka zabielana i premiera Przemka

Składniki: 6 porcji 

  • 1 pęczek botwinki
  • 6 młodych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • kilka gałązek kocanki
  • 1/2 pora
  • 1500 ml bulionu drobiowego
  • sól morska
  • pieprz cytrynowy
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 2 łyżki mąki pszennej

Botwinka zabielana i premiera Przemka


Botwinka zabielana i premiera Przemka

Przygotowanie zupy:

  • Botwinka została umyta i osuszona a potem pokrojona na kawałki około 3 centymetrowe.
  • Ziemniaki wraz ze skórką zostały wyszorowane i pokrojone w kostkę.
  • Wraz z botwinką wylądowały w garnku.
  • Marchewka została obrana i pokrojona w pół plasterki.
  • Por został pokrojony w plasterki.
  • Wszystkie warzywa w garnku zalane zostały bulionem drobiowym i gotowane przez około 15 minut.
  • Do garnka włożone zostały także gałązki kocanki.
  • Teraz w śmietance rozrobiono mąkę i wlano do garnka.
  • Zupa została zagotowana i dosmaczona pieprzem cytrynowym i solą.

Botwinka zabielana i premiera Przemka

Smacznego.

Przepis Przemek.

„Podróże małe i duże”

Botwinka zabielana i premiera Przemka
Wiosenne kwiecie
About the Author

Leave a Reply

*