Te racuchy powstały według pomysłu Tadeusza Müllera.
Racuchy są wyborne, mają chrupiące brzegi i mięciutkie wnętrze, są przepyszne.
Uwielbiam program Tadeusza „Z gruntu zdrowo” jest tam mnóstwo inspiracji do mojej kuchni.
Zdrowe racuchy.
Składniki:
- 300 g mąki żytniej pełnoziarnistej
- 50 g mąki owsianej
- 50 g płatków owsianych
- 400 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 2 jabłka
- 1 banan
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie racuchów:
- Mleko kokosowe wymieszałam z płatkami owsianymi i zostawiłam na 10 minut.
- Potem dodałam resztę składników, wymieszałam.
- Banana i jabłka starłam na trace wprost do masy, wymieszałam jeszcze raz.
- Na rozgrzany olej nakładałam nieduże porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
Przepis Tadeusz Müller
„Podróże małe i duże”
Pałac na wodzie w Staniszowie woj. dolnośląskie |