default-logo

Warzywne szaszłyki

Ale pyszne szaszłyki dziś proponuję.

Nam smakowały bardzo, zachęcam również do wypróbowania.

Warzywa tak przygotowane są chrupiące, pachnące i z przyjemnością się je zajada, podkradając kolejny szaszłyk.

Polecam gorąco dla wegan i wegetarian.

Szaszłyki z warzyw.

Warzywne szaszłyki


Warzywne szaszłyki

Składniki:

  • 200 g papryczek  Padrón
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średnia cukinia
  • kilka niedużych cebulek
  • 1 łyżka przyprawy do grilla lub inne ulubione zioła
  • 3 łyżki oliwy


Dodatkowo:

  • sos Wędzony pieprz lub inny do szaszłyków
  • patyczki drewniane wcześniej namoczone w zimnej wodzie


Warzywne szaszłyki


Warzywne szaszłyki

Przygotowanie szaszłyków:

Paprykę pokroiłam na kawałki, cebulki małe na ćwiartki, większe na połówki.

Papryczki zostawiłam w całości.

Cukinię umyłam i razem ze skórką pokroiłam w plastry.

Wszystkie warzywa skropiłam oliwą i posypałam przyprawą do grilla, wymieszałam.

Warzywa na przemian nadziewałam na patyczki do wyczerpania warzyw.

Grillowałam na płycie grillowej ze wszystkich stron aż stały się upieczone ale chrupiące.

Podałam z sosem Wędzony Pieprz, jest pyszny ale tutaj pełna dowolność.

Warzywne szaszłyki

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Warzywne szaszłyki
Kościół św. Augustyna w Bratoszewicach woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*