default-logo

Talarki z cukinii

poniedziałek, 12 listopada 2018

Talarki z cukinii

Cukinia na wszelakie sposoby smakuje obłędnie, to fakt a do tego ma dużo witamin i jest bardzo zdrowa.

Dziś po prostu ją podsmażyłam i tak podana znakomita jest na śniadanie czy jako dodatek do obiadu.

Próbowaliście już tak podanej cukinii? polecam bo warto.

Cukinia panierowana w bułce.

Talarki z cukinii


Talarki z cukinii



Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 2 małe jaja
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • bułka tarta do panierowania
  • ostry sos do podania
  • olej ryżowy do smażenia


Talarki z cukinii


Talarki z cukinii

Przygotowanie talarków:

  • Cukinię umyłam, osuszyłam, pokroiłam w plastry 1 cm.
  • Jaja roztrzepałam z mlekiem i sosem sojowym.
  • Maczałam plastry cukinii w jaju, potem obtaczałam w bułce tartej.
  • Smażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam na śniadanie.


Talarki z cukinii

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Talarki z cukinii
Ważka
About the Author

Leave a Reply

*