default-logo

Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora

Pamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej?

Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta.

Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa i smaczna.

Razem w jednej surówce sprawują się znakomicie.

Polecam serdecznie, na zdrowie!

Surówka z kapusty coolwrap, kiszonej na zdrowie!

Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora


Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora



Składniki:

    Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora

  • 1/2 kiszonej kapusty pekińskiej
  • 1/4 główki kapusty coolwrap
  • 1 szpiczasta czerwona papryka
  • biała część niedużego pora
  • 1 nieduże jabłko
  • sól morska
  • 2 – 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu czosnkowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 2 – 3 łyżki listków estragonu
  • pieprz świeżo mielony


Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora


Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora

Przygotowanie surówki:

  • Obie kapusty drobno posiekałam.
  • Paprykę umyłam, obrałam i pokroiłam w cienkie paseczki.
  • Pora po umyciu pokroiłam w półplasterki.
  • Jabłko umyłam i wraz ze skórką starłam na tarce o dużych oczkach.
  • Wymieszałam warzywa w misce, polałam oliwą, octem, miodem, posypałam solą i pieprzem, wymieszałam.
  • Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.


Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora
Uzdrowisko w Busko Zdrój – pałac Marconiego
About the Author

Leave a Reply

*