default-logo

Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy

No to zrobiło się w naszej misce zdrowo, pysznie, pożywnie i odżywczo.

Surówka jest mega pyszna i szybko ją zrobicie, potem to już tylko zajadać.

Polecam gorąco po zimowej aurze.

Surówka z czerwonej kapusty.

Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy


Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy

Składniki:

  • 1/4 niedużej główki czerwonej kapusty
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 mała czarna rzepa
  • 1/2 niedużej białej rzodkwi
  • 1 małe jabłko
  • 2 – 3 łyżki natki pietruszki
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki listków majeranku świeżego


Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy

Przygotowanie surówki:

  • Kapustę poszatkowałam, posoliłam, oprószyłam pieprzem, skropiłam cytryną, wymieszałam i odstawiłam na 15 minut.
  • Czarną rzepę obrałam i starłam na tarce o dużych otworach razem z białą rzodkwią i jabłkiem ze skórką.
  • Wymieszałam z kapustą, dodałam posiekaną natkę, skórkę z pomarańczy, jogurt i majeranek, wymieszałam i odstawiłam na 15 minut aby smaki się przeniknęły.


Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Surówka z czerwonej kapusty i czarnej rzepy
Bunkry Hitlera w Gierłoży woj. warmińsko – mazurskie
About the Author

Leave a Reply

*