Pyszna surówka z rzepy to porcja witamin i wszystkiego dobrego dla organizmu.
Zabieramy porcje do pracy, szkoły czy na uczelnię i zajadamy.
Szybka w przygotowaniu, szybko znika.
Surówka zdrowia.
Składniki:
- 1 średnia kulka czarnej rzepy
- 1 mała marchew
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 małe jabłko
- 1 szalotka
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie surówki:
- Warzywa umyłam i osuszyłam.
- Obrałam i starłam na tarce czarną rzepę.
- Wyszorowałam marchew i starłam na tarce.
- Wraz ze skórką starłam jabłko i paprykę.
- Posiekałam szalotkę.
- Posiekałam koperek.
- Wszystkie warzywa wymieszałam w misce, dodałam majonez, jogurt, sól i pieprz.
- Gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
„Podróże małe i duże”
Muzeum w Sieradzu woj. łódzkie |