default-logo

Stir – fry z kaszą gryczaną

Przepis pochodzi z diety 1000 kalorii a danie jest wyśmienite i bardzo proste.

Uda się każdemu i smakować będzie wszystkim, polecam do sprawdzenia.

Stir – fry to technika gotowania polegająca na krótkim smażeniu potraw na mocno rozgrzanym oleju.

Szybkie danie z kaszą gryczaną.

Stir - fry z kaszą gryczaną


Stir - fry z kaszą gryczaną



Składniki: 2 porcje

  • 10 plastrów kiełbasy krakowskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 nieduża papryka czerwona
  • 1/2 papryczki chili
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżki serka śmietankowego lub kanapkowego
  • 100 g ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej
  • 3 łyżki posiekanej bazylii
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól morska
  • pieprz czarny

Stir - fry z kaszą gryczaną


Stir - fry z kaszą gryczaną

Przygotowanie dania:

  • Pokroiłam kiełbasę w ćwierć plasterki.
  • Na patelni rozgrzałam mocno olej i podsmażyłam kiełbasę, jakieś 3 minuty.
  • Dodałam posiekany czosnek, smażyłam 30 sekund.
  • Paprykę i chili pokroiłam w paski, wrzuciłam na patelnię i smażyłam 2 minuty, dodałam ugotowaną na sypko kaszę, wymieszałam.
  • Całość smażyłam 3 minuty, zdjęłam z ognia, dodałam posiekaną bazylię, szczypiorek i serek, wymieszałam.
  • Doprawiłam solą i pieprzem do smaku, skropiłam sokiem z cytryny.
  • Podałam od razu.


Stir - fry z kaszą gryczaną

Smacznego.

Przepis od dietetyka.

„Podróże małe i duże”

Stir - fry z kaszą gryczaną
Kościół na Świętym Krzyżu
About the Author

Leave a Reply

*