Soczysty Dorsz z Piekarnika - Przepiski.pl




Dorsz to smaczna ryba, która nie wymaga długiego pieczenia w
piekarniku.  Aby była miękka i soczysta
należy ją w odpowiedni sposób przyrządzić. 
Poniżej przygotowaliśmy dla Was przepis na pieczonego dorsza, który z
pewnością Wam posmakuje.

Składniki:

  • filety z dorsza,
  • plastry cytryny,
  • plastry pomidora,
  • pietruszka,
  • kilka ząbków czosnku.
  • sól,
  • pieprz.




Przygotowanie:

Rozmrażamy fileta, myjemy i osuszamy. Następnie z obu stron
posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do ryb.

Przyprawionego fileta wykładamy do naczynia żaroodpornego,
wyłożonego folią aluminiową.  Na wierzchu
ryby kładziemy plasterki cytryny, pomidora oraz czosnku.

Zamykamy naczynie żaroodporne i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 30-40 minut.

Soczysty Dorsz z Piekarnika - Przepiski.pl

Możemy podawać z frytkami i ulubioną surówką. Przepis na frytki z piekarnika znajdziecie we wcześniejszym wpisie: Domowe Frytki z Piekarnika

Soczysty Dorsz z Piekarnika - Przepiski.pl