default-logo

Sardynki smażone na oleju

To najczęstsza przekąska w Hiszpanii, Portugalii i pewnie jeszcze kilku innych miejscach.

Sardynki tak podane są chrupiące, pyszne na dwa kęsy, idealne na Sylwestra, karnawał i jeszcze inne przyjęcia.

Idealne na przyjęcie z przyjaciółmi, na spotkania towarzyskie, polecam.

Sardynki – tapas.

Sardynki smażone na oleju


Sardynki smażone na oleju

Składniki:

  • 500 g sardynek – miałam mrożone
  • sól morska
  • mąka pszenna
  • olej do smażenia
  • cytryna do podania


Sardynki smażone na oleju


Sardynki smażone na oleju

Przygotowanie dania:

  • Sardynki umyłam, oczyściłam, jak komuś to nie przeszkadza to smażymy całe, ja obrałam.

Sardynki smażone na oleju

  • Osuszyłam a potem obtoczyłam w mące.
  • Smażyłam na oleju z obu stron aż się zarumieniły.

Sardynki smażone na oleju

  • Potem podałam z cząstkami cytryny, oprószone solą.


Sardynki smażone na oleju

Smacznego.

Pomysł na tapas z Hiszpanii.

„Podróże małe i duże”

Sardynki smażone na oleju
Parkowy staw w Kiernozi woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*