To najczęstsza przekąska w Hiszpanii, Portugalii i pewnie jeszcze kilku innych miejscach.
Sardynki tak podane są chrupiące, pyszne na dwa kęsy, idealne na Sylwestra, karnawał i jeszcze inne przyjęcia.
Idealne na przyjęcie z przyjaciółmi, na spotkania towarzyskie, polecam.
Sardynki – tapas.
Składniki:
- 500 g sardynek – miałam mrożone
- sól morska
- mąka pszenna
- olej do smażenia
- cytryna do podania
Przygotowanie dania:
- Sardynki umyłam, oczyściłam, jak komuś to nie przeszkadza to smażymy całe, ja obrałam.
- Osuszyłam a potem obtoczyłam w mące.
- Smażyłam na oleju z obu stron aż się zarumieniły.
- Potem podałam z cząstkami cytryny, oprószone solą.
Smacznego.
Pomysł na tapas z Hiszpanii.
„Podróże małe i duże”
![]() |
Parkowy staw w Kiernozi woj. łódzkie |