Sałatka z soczewicy czerwonej
Znowu pod młotek poszła przyprawa ze sklepu AleDobre którą otrzymałam w paczce do testowania.
Przyprawą tą jest Czubryca Zielona
Pysznie smakują doprawione czubrycą potrawy z roślin strączkowych.
Czubryca zielona to mieszanka wysokiej jakości ziół suszonych – cząbru, cebuli, czosnku oraz natki pietruszki.
Postanowiłam ją dodać do sałatki a że to przy okazji jest sałatka z warzyw strączkowych więc pasowało bardzo.
Sałatka wyszła bardzo smaczna i czubryca zielona na stałe zagości w mojej kuchni.
Sałatka z soczewicy czerwonej.
Składniki:
- 2 szklanki gotowanej soczewicy czerwonej
- 1 cebula
- 1 jabłko
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka czubrycy zielonej
- 2 ząbki czosnku
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem.
Następnie do jogurtu dodać czubrycę zielona i wymieszać.
Jabłko pokroić w kostkę a cebule jak kto lubi.
Połączyć z soczewicą czerwoną.
Składniki wymieszać z sosem i zostawić do zmacerowania.
Sałatkę podawać na zimno.
Smakuje wybornie.
Smacznego.
Przepis własny.