default-logo

Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza

Beluga to czarna soczewica, jest cudna, po ugotowaniu wygląda jak małe kuleczki kawioru.

Jest bardzo dobrym źródłem białka, witamin i minerałów.

Z owocami morza – miałam ze słoika – i z makaronem smakuje wyśmienicie, polecam.

Sałatka z czarnej soczewicy.

Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza


Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza

Składniki:

  • 100 g makaronu muszelki
  • 1/2 szklanki czarnej soczewicy – belugi
  • 1 słoik – 280 g owoców morza z warzywami w occie
  • 1 pomidor
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 łyżki oliwy
  • sól morska
  • pieprz czarny


Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza


Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza

Przygotowanie sałatki:

  • Soczewicę zalałam szklanką wody, lekko posoliłam i gotowałam 40 minut aż zmiękła, odcedziłam.
  • Ugotowałam al’dente makaron, odcedziłam.
  • Pomidora pokroiłam w kostkę, dodałam mieszankę owoców morza bez zalewy, posiekany koper i natkę, wymieszałam.
  • Na koniec dodałam ostudzony makaron i soczewicę, sól i pieprz, wymieszałam jeszcze raz.
  • Skropiłam oliwą i sałatka gotowa.


Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Sałatka z makaronu, belugi i owoców morza
Samotne
About the Author

Leave a Reply

*