default-logo

Ryż z owocami

Na śniadanie taki ryż z mnóstwem owoców jest idealny.

Ja dziś użyłam owocu kaki i gruszki ale tutaj pełna dowolność, dodajcie co lubicie.

Zachęcam do śniadania na słodko.

Ryż gotowany na mleku z kaki i gruszką.

Ryż z owocami


Ryż z owocami


Ryż z owocami

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu basmati
  • 2 i 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 1 owoc kaki
  • 1 gruszka


Ryż z owocami


Ryż z owocami

Przygotowanie ryżu z owocami:

  • Do garnka wlałam mleko, wsypałam ryż i gotowałam aż ryż się rozkleił a trwało to ok. 20 minut.
  • Zdjęłam ryż z ognia, dodałam miód, wymieszałam i nakryłam garnek pokrywką na 10 minut.
  • Gruszki po obraniu ze skórki pokroiłam na cząstki a kaki pokroiłam w słupki wraz ze skórką.
  • Nałożyłam na miseczkę porcje ryżu i powciskałam w ryż owoce.
  • Zajadamy póki ciepłe, choć na zimno też jest super.


Ryż z owocami


Ryż z owocami

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Ryż z owocami
Kościół pw. św. Marka Ewangelisty – Kąty Rybackie
About the Author

Leave a Reply

*