default-logo

Racuchy z płatków owsianych

czwartek, 3 października 2019

Racuchy z płatków owsianych

Są przepyszne i do tego bardzo zdrowe.

Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny.

Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania.

Placuszki z płatków owsianych.

Racuchy z płatków owsianych


Racuchy z płatków owsianych

Składniki:

  • 2 średnie banany
  • 2 jaja
  • 1 łyżka miodu
  • 8 pełnych łyżek płatków owsianych bio
  • pestki granatu do podania
  • olej do smażenia


Racuchy z płatków owsianych

Przygotowanie racuszków:

  • Banany obrałam i rozgniotłam widelcem.
  • Dodałam do nich jaja, miód i płatki owsiane, wymieszałam dokładnie.
  • Odstawiłam miseczkę na 15 minut aby płatki napęczniały.
  • Nabierałam łyżką porcję masy i kładłam na patelni, na rozgrzanym oleju, formowałam placuszki.
  • Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Podałam z pestkami granatu.


Racuchy z płatków owsianych

Smacznego.

Przepis z archiwum.

„Podróże małe i duże”

Racuchy z płatków owsianych
Pałac w Kościelcu woj. wielkopolskie
About the Author

Leave a Reply

*