Są przepyszne i do tego bardzo zdrowe.
Błonnik oczyszcza organizm a smak racuchów jest obłędny.
Dodatek pestek granatu podkręca ich smak, polecam do wypróbowania.
Placuszki z płatków owsianych.
Składniki:
- 2 średnie banany
- 2 jaja
- 1 łyżka miodu
- 8 pełnych łyżek płatków owsianych bio
- pestki granatu do podania
- olej do smażenia
Przygotowanie racuszków:
- Banany obrałam i rozgniotłam widelcem.
- Dodałam do nich jaja, miód i płatki owsiane, wymieszałam dokładnie.
- Odstawiłam miseczkę na 15 minut aby płatki napęczniały.
- Nabierałam łyżką porcję masy i kładłam na patelni, na rozgrzanym oleju, formowałam placuszki.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z pestkami granatu.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
„Podróże małe i duże”
Pałac w Kościelcu woj. wielkopolskie |