default-logo

Racuchy owsiane

niedziela, 2 stycznia 2022

Racuchy owsiane

Te pyszne racuchy zrobicie szybko i będą pyszne na śniadanie.

Mo może na deser do kawy też się nadadzą  😉   

Zachęcam zatem do wypróbowania przepisu i delektowania się pysznymi racuchami.

Owsiane racuchy.

Racuchy owsiane

Racuchy owsiane

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1 soczyste jabłko
  • 2 jaja
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • olej do smażenia
  • miód do podania

Racuchy owsiane

Racuchy owsiane

Przygotowanie dania:

  • Płatki owsiane wsypałam do miseczki, zalałam wrzącą wodą, trochę powyżej poziomu płatków.
  • Odstawiłam miseczkę na 25 minut.
  • Jabłko wraz ze skórką starłam na tarce o grubych oczkach.
  • Do napęczniałych płatków dodałam jabłko, cukier, jaja, cynamon i dokładnie wymieszałam.
  • Na rozgrzany olej nakładałam porcje masy i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
  • Osączałam na ręczniku papierowym.
  • Podałam z miodem.

Racuchy owsiane

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Racuchy owsiane
Dwór kapitana Łazanowa w Sędziejowicach woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*