default-logo

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką

Kruszonka a pod nią owoce, to deser znakomity.

W sezonie letnim, różnych kruszonek powstaje u nas wiele i czy są pod nią truskawki, wiśnie czy śliwki zawsze jest pyszna.

Dziś rabarbalove czyli mój ukochany rabarbar, a kruszonka zdrowa i pożywna, może służyć jako śniadanie, polecam.

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką.

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką

Składniki: 2 porcje

  • 2 – 3 łodygi rabarbaru
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki mąki kokosowej

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką

Przygotowanie rabarbaru:

  • Z mąki, oleju kokosowego płynnego, ksylitolu i płatków zrobiłam kruszonkę.
  • Rabarbar umyłam, pokroiłam na kawałki i ułożyłam w wysmarowanych olejem kokilkach.
  • Posypałam rabarbar kruszonką i zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 – 40 minut.
  • Zajadałam gorące ale na zimno też jest super.

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką
Bez lilak
About the Author

Leave a Reply

*