Kruszonka a pod nią owoce, to deser znakomity.
W sezonie letnim, różnych kruszonek powstaje u nas wiele i czy są pod nią truskawki, wiśnie czy śliwki zawsze jest pyszna.
Dziś rabarbalove czyli mój ukochany rabarbar, a kruszonka zdrowa i pożywna, może służyć jako śniadanie, polecam.
Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką.
Składniki: 2 porcje
- 2 – 3 łodygi rabarbaru
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżki ksylitolu
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 3 łyżki mąki kokosowej
Przygotowanie rabarbaru:
- Z mąki, oleju kokosowego płynnego, ksylitolu i płatków zrobiłam kruszonkę.
- Rabarbar umyłam, pokroiłam na kawałki i ułożyłam w wysmarowanych olejem kokilkach.
- Posypałam rabarbar kruszonką i zapiekałam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 – 40 minut.
- Zajadałam gorące ale na zimno też jest super.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
Bez lilak |