default-logo

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Ponieważ wrzesień to sezon na cukinię, proponuję Wam dzisiaj pyszny omlet z dodatkiem tego warzywa . Doprawiłam go czosnkiem, oregano i bazylia oraz octem balsamicznym.

Dla odświeżenia dodałam plastry pomidora. Wyszło przepysznie 🙂 Dzięki startej na tarce cukinii omlet zyskuje na lekkości i ma mniej kalorii w 100 g 🙂 Polecam!

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanemWięcej o tym, jak stosować przyprawy w zdrowej diecie pisałam w darmowym ebooku “Tajemnice przypraw świata”. Ebook można pobrać za darmo  tutaj>>>

Frittatę zapiekłam oczywiście w piekarniku w specjalnej patelni teflonowej z metalową rączką. Jeżeli nie posiadasz takiej patelni, możesz zawinąć rączkę swojej patelni folią aluminiową.

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Polecam także inne moje przepisy na omlety i frittaty:

  • Frittata z brokułami>>>
  • Frittata ze szparagami i łososiem>>>
  • Omlet z piekarnika z suszonymi pomidorami i oliwkami>>>
  • Frittata z pomidorami i bazylią>>>
  • Frittata z botwinką i serem feta>>>
  • Omlet z pomidorkami i szpinakiem>>>

Takie ciekawe potrawy znajdują się w dietach, które dla Was układam>>>. W moich jadłospisach stawiam na interesujące dania oraz łatwość przygotowania. To sprawia, że moje diety są tak skuteczne. Przeczytaj więcej o tym, jak pomagam innym tutaj>>>

A teraz gotujemy !

Wielkanocna frittata z kiełbaską z kurczaka i chrzanem – 3 porcje po 340 kcal każda

Warto dowiedzieć się, ile dokładnie kalorii, białek, tłuszczy i węglowodanów powinnaś jeść. W tym pomoże Ci aplikacja Dziennik Kalorii, którą pobierzesz tutaj>>>

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki mleka 2 % tłuszczu
  • 150 g kiełbasy z piersi kurczaka
  • 2 łyżki chrzanu 30 g
  • mała cebula 150 g
  • pół kuli mozzarelli light
  • garść pomidorków koktajlowych 150 g
  • łyżeczka oliwy 5 g
  • 3 kromki chleba graham 120 g
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokrój  w piórka a kiełbasę w plasterki. Podsmaż na łyżeczce oliwy, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudź. Jajka roztrzep widelcem z dodatkiem mleka, dopraw solą, pieprzem i dodaj chrzan. Dobrze wymieszaj. Przelej do specjalnej patelni, w której smażyłaś kiełbasę. Dodaj pokrojone na połówki pomidory oraz kawałki sera mozzarella. Zapiekaj w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Zjedz z chlebem graham. Szybko i pysznie 🙂

Pyszny omlet z cukinia, pomidorami i parmezanem – kalorie i wartości odżywcze dla 3 porcji

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Dołącz do mnie na instagramie i odbierz dietę za darmo!

30 dnia każdego miesiąca spośród wszystkich osób, które obserwują mnie na instagramie, losuję jedną osobę, która otrzyma indywidualną dietę ułożoną przeze mnie za darmo !

Polecam inne moje przepisy na frittaty

Omlet z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Frittata ze szpinakiem i pomidorkami

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Frittata z botwinka i serem feta

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Śniadanie z jajkiem i brokułami

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Frittata z łososiem i szparagami

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

Frittata z pomidorami i bazylią

Pyszny omlet z cukinią, pomidorami i parmezanem

About the Author

Leave a Reply

*