default-logo

Pudding ryżowy z witaminami

poniedziałek, 16 listopada 2020

Pudding ryżowy z witaminami

Rozpoczęcie dnia takim przysmakiem napełni nas energią, dobry humorem i śmiejącą duszą.

Warto sobie zafundować taki przysmak na śniadanie.

Dodałam tutaj suszoną morwę białą, suszone owoce berberysu oraz ekstrakt z jagód Acai – liofilizowany pył.

Wszystkie te pyszności kupiłam u Skworcu.

Pyszne śniadanie.

Pudding ryżowy z witaminami


Pudding ryżowy z witaminami

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu jaśminowego
  • 3 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki suszonej miechunki
  • garść suszonej morwy białej
  • 1 łyżka suszonych owoców berberysu
  • 1 łyżka ekstraktu z jagód Acai


Pudding ryżowy z witaminami


Pudding ryżowy z witaminami

Przygotowanie puddingu:

  • Do garnka o grubym dnie wlałam mleko, wsypałam ryż i doprowadziłam do wrzenia.
  • Gotowałam go potem ok. 15 – 20 minut aż ryż stał się klejący i delikatny.
  • Zdjęłam z ognia.
  • Wrzuciłam wtedy do ryżu miechunkę, berberys i morwę oraz dodałam miód, wymieszałam i pozostawiłam na 5 minut.
  • Przełożyłam pudding do miseczek, posypałam pyłem z owoców Acai i gotowe.


Pudding ryżowy z witaminami

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Pudding ryżowy z witaminami
Warzucha
About the Author

Leave a Reply

*