Będzie prosto i smacznie.
Te marchewki można zajadać same jako przekąskę lub jako dodatek do mięsa.
Są pyszne, aromatyczne, rozpływają się w ustach.
Polecam gorąco.
Pieczone marchewki.
Składniki:
- 6 – 8 marchewek
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól morska
Przygotowanie marchewek:
- Marchew wyszorowałam i wzdłuż przekroiłam na ćwiartki.
- Oliwę wymieszałam z tymiankiem i syropem z agawy, solą i natarłam tą mikstura marchew.
- Ułożyłam ją w naczyniu do zapiekania i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 40 – 50 minut.
- Co jakiś czas mieszałam.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
![]() |
Na łące |