default-logo

Pieczone marchewki z tymiankiem

niedziela, 24 października 2021

Pieczone marchewki z tymiankiem

 Będzie prosto i smacznie.

Te marchewki można zajadać same jako przekąskę lub jako dodatek do mięsa.

Są pyszne, aromatyczne, rozpływają się w ustach.

Polecam gorąco.

Pieczone marchewki.

Pieczone marchewki z tymiankiem

Pieczone marchewki z tymiankiem

Składniki:

  • 6 – 8 marchewek
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól morska

Pieczone marchewki z tymiankiem

Przygotowanie marchewek:

  • Marchew wyszorowałam i wzdłuż przekroiłam na ćwiartki.
  • Oliwę wymieszałam z tymiankiem i syropem z agawy, solą i natarłam tą mikstura marchew.
  • Ułożyłam ją w naczyniu do zapiekania i piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 40 – 50 minut.
  • Co jakiś czas mieszałam.

Pieczone marchewki z tymiankiem

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Pieczone marchewki z tymiankiem
Na łące
About the Author

Leave a Reply

*