default-logo

Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą

Pesto z liści bazylii to klasyka, natomiast pesto z liści rzodkiewek to powiecie że to nie pesto? no może i tak ale smakuje wybornie i jest znakomite do makaronu, kanapek, warzyw.

Młode listki rzodkiewek mają słodki, lekko pikantny smak, idealny do pesto.

Polecam serdecznie, z gorgonzolą ma jedyny i niepowtarzalny smak.

Pesto z liści rzodkiewek.

Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą


Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą

Składniki:

  • liście z 2 pęczków młodych rzodkiewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki orzeszków arachidowych
  • sól morska
  • 85 g gorgonzoli
  • 50 ml oliwy


Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą

Przygotowanie pesto:

  • Liście rzodkiewkowe wymyłam i osuszyłam, włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam także ząbki czosnku, orzechy, sól i ser i zmiksowałam na gładką masę.


Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą


  • Teraz dodawałam oliwę miksując do oczekiwanej konsystencji.
  • Gotowe, używajcie do czego lubicie.


Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Pesto rzodkiewkowe z gorgonzolą
Trogir – Chorwacja
About the Author

Leave a Reply

*