default-logo

Pasta z wędzonej makreli

niedziela, 24 czerwca 2018

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z ryby to jedna z moich ulubionych past.

Tym razem wybrałam wędzoną makrelę bo wyglądała nadzwyczaj świeżo i pysznie.

Zaraz powstała z niej przepyszna pasta na którą serdecznie zapraszam.

Pasta do chleba z wędzonej makreli.

Pasta z wędzonej makreli


Pasta z wędzonej makreli



Składniki:

  • 1 duża makrela wędzona 
  • 3 jaja ugotowane na twardo 
  • 2 łyżki musztardy bawarskiej lub ulubionej 
  • 1 łyżka majonezu lub gęstego jogurtu 
  • pęczek koperku 
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Pasta z wędzonej makreli


Pasta z wędzonej makreli

Przygotowanie pasty z wędzonej makreli:

  • Rybę obrałam ze skóry i ości, podrobiłam i włożyłam do misy malaksera. 
  • Można posiekać drobno albo przepuścić przez maszynkę do mięsa. 
  • Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam, pokroiłam na ćwiartki i też włożyłam do malaksera. 
  • Dodałam umyte i osuszone, natkę pietruszki i koperek, a także majonez, musztardę i zmiksowałam do odpowiadającej nam konsystencji. 
  • Pasta gotowa do spożycia.

Pasta z wędzonej makreli

Smacznego.

Autor: Dorota Owczarek

„Podróże małe i duże”

Pasta z wędzonej makreli
Pałac na wodzie – Augustów
About the Author

Leave a Reply

*