default-logo

Pasta z trewala z kiszoną cytryną

czwartek, 15 listopada 2018

Pasta z trewala z kiszoną cytryną

Trewal to pyszna i mięsista ryba, wędzona smakuje super.

Ryby są zdrowe i warto je zajadać przy każdej okazji czy to smażone, grillowane czy wędzone albo tak jak ja w postaci pasty.

Świeży, wędzony trewal smakuje wybornie, jest soczysty i pyszny, polecam.

Pasta rybna z kiszoną cytryną.

Pasta z trewala z kiszoną cytryną


Pasta z trewala z kiszoną cytryną



Składniki:

  • ok. 300 g wędzonego trewala
  • 1/8 kiszonej cytryny
  • 5 małych jaj ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru


Pasta z trewala z kiszoną cytryną


Pasta z trewala z kiszoną cytryną

Przygotowanie pasty:

  • Obrałam ze skóry trewala, usunęłam ości i przełożyłam go do malaksera.
  • Dodałam ugotowane na twardo i obrane ze skorupek jaja, posiekaną kiszoną cytrynę a także szczypior, koperek i musztardę i zmiksowałam na jednolitą pastę.
  • Podałam z grzankami na śniadanie.


Pasta z trewala z kiszoną cytryną


Pasta z trewala z kiszoną cytryną

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Pasta z trewala z kiszoną cytryną
Opactwo Cystersów w Sulejowie
About the Author

Leave a Reply

*