default-logo

Pasta z ryby maślanej i awokado

niedziela, 25 listopada 2018

Pasta z ryby maślanej i awokado

Wspaniała, wędzona ryba maślana zagościła w mojej kuchni, kawałek zużyłam na zrobienie tej przepysznej pasty.

Prawie wcale nie ma przy niej pracy a efekt rewelacyjny, pasta jest idealna.

Dodatek pieprzu czerwonego tylko podkręca delikatny smak pasty, spróbujcie proszę.

Pasta śniadaniowa z ryby i awokado.

Pasta z ryby maślanej i awokado


Pasta z ryby maślanej i awokado


Pasta z ryby maślanej i awokado

Składniki:

  • 250 g maślanej ryby wędzonej
  • 1 średnie dojrzałe awokado
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • sól morska
  • pieprz czarny
  • czerwony pieprz do posypania
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon


Pasta z ryby maślanej i awokado


Pasta z ryby maślanej i awokado

Przygotowanie pasty:

  • Obrałam ze skórki awokado, oddzieliłam od pestki i przełożyłam do malaksera.
  • Rybę obrałam z ości i zdjęłam skórę, włożyłam do misy malaksera.
  • Dodałam również posiekana dymkę ze szczypiorem.
  • Dodałam sól i pieprz oraz musztardę i zmiksowałam na gładką pastę.
  • Podałam z rzodkiewką, posypane świeżo młotkowanym czerwonym pieprzem.


Pasta z ryby maślanej i awokado


Pasta z ryby maślanej i awokado

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Pasta z ryby maślanej i awokado
Muzeum miasta w Pabianicach
About the Author

Leave a Reply

*