Taka pasta to skarb dla naszego organizmu a jeszcze dodatkowy plus, ona nas odchudzi.
To taki fenomen kaszy jaglanej że do jej spalenia potrzeba więcej energii niż ona sama w sobie ma, zatem odchudza.
Jedzmy jaglankę na zdrowie i dla uśmiechu.
Pasta z jaglanki z pomidorami.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 8 suszonych pomidorów z zalewy olejowej
- 1 łyżka oleju z zalewy od pomidorów
- sól morska
- 1 łyżeczka majeranku suchego
- 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
Przygotowanie pasty:
- Do misy malaksera/blendera włożyłam ugotowaną kaszę, dodałam osączone pomidory, olej z zalewy, sól i pieprz cayenne i zmiksowałam na gładką pastę.
- Na koniec dodałam majeranek, wymieszałam i pasta gotowa.
Smacznego.
Przepis autorski.
„Podróże małe i duże”
Zachód słońca na Świętym Krzyżu woj. świętokrzyskie |