default-logo

Pasta z buraków i ogórka

niedziela, 14 kwietnia 2019

Pasta z buraków i ogórka

Szybka, pyszna i idealna na Wielkanoc pasta z buraków.

Jeśli do buraków dodamy ogórka konserwowego i chrzanu to pasta jest znakomita, polecam.

Pasta, ogórek i buraki.

Pasta z buraków i ogórka


Pasta z buraków i ogórka



Składniki:

  • 1 długi upieczony burak
  • 1 łyżeczka startego chrzanu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 nieduży ogórek konserwowy


Pasta z buraków i ogórka


Pasta z buraków i ogórka

Przygotowanie pasty:

  • Buraka zawinęłam w folię aluminiową i piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 40 minut.
  • Potem ostudziłam i obrałam ze skórki, pokroiłam w plastry.
  • Do misy malaksera dodałam buraka, pokrojonego w plasterki ogórka, dodałam sok z cytryny i oliwę.
  • Zmiksowałam wszystko na gładką pastę.
  • Na koniec dodałam chrzan i wymieszałam.
  • Przed spożyciem wychłodziłam w lodówce.


Pasta z buraków i ogórka

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Pasta z buraków i ogórka
Śmieszka z Krynicy Morskiej
About the Author

Leave a Reply

*