default-logo

Pasta z białej fasoli z pieczarkami

poniedziałek, 11 marca 2019

Pasta z białej fasoli z pieczarkami

Taka pasta jest pożywna, pyszna, idealna do kanapek, do warzyw a  ja zajadam samą.

Jest aromatyczna, pachnie grzybami i smakuje rewelacyjnie.

Polecam gorąco.

Fasolowa pasta z pieczarkami.

Pasta z białej fasoli z pieczarkami


Pasta z białej fasoli z pieczarkami



Składniki:

  • 1 puszka białej fasoli – 400 g 
  • 8 sporych pieczarek
  • 2 – 3 łyżki oleju lnianego
  • szczypta suszonego tymianku
  • szczypta suszonego majeranku
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kropel grzybowego sosu sojowego
  • sól morska  
  • pieprz świeżo mielony
  • 2 łyżki oliwy

Pasta z białej fasoli z pieczarkami


Pasta z białej fasoli z pieczarkami

Przygotowanie pasty:

  • Pieczarki pokroiłam w drobną kostkę i podsmażyłam je na oliwie.
  • Fasolę odcedziłam na sicie, przepłukałam wodą.
  • Dusiłam potem jakieś 10 minut, zdjęłam z ognia, wystudziłam.
  • Czosnek obrałam i pokroiłam  w plasterki.
  • Do misy malaksera włożyłam pieczarki, fasolę, czosnek, wlałam olej i sos sojowy, wsypałam zioła i zmiksowałam na pastę.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, ponownie wymieszałam.
  • Przechowuję w lodówce.

Pasta z białej fasoli z pieczarkami

Smacznego.

„Podróże małe i duże”

Pasta z białej fasoli z pieczarkami
Kuter na plaży w Kątach Rybackich
About the Author

Leave a Reply

*