default-logo

Pasta z awokado i pstrąga

Zakupiłam pachnącego, świeżego pstrąga wędzonego, zjedliśmy go od razu bez niczego, tylko obrane kawałki, smaczny był bardzo.

Poszłam do sklepu który mam pod domem i zakupiłam jeszcze jednego aby zrobić tę pyszną pastę.

Idealna do chleba, idealna do warzyw, w pojemniczku do pracy czy szkoły.

Ma mnóstwo kwasów omega 3, odpowiedzialnych za naszą odporność i zdrowie, warto zajadać takie pasty.

Pasta na zdrowie.

Pasta z awokado i pstrąga


Pasta z awokado i pstrąga

Składniki:

  • 1 duży wędzony pstrąg
  • 2 nieduże awokado Hass
  • sok z 1 cytryny
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 2 ząbki czosnku


Do podania:

  • pieczywo chrupkie
  • rzodkiewki
  • listki kolendry
  • kawałki wędzonego pstrąga


Pasta z awokado i pstrąga


Pasta z awokado i pstrąga

Przygotowanie pasty:

  • Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i wrzuciłam do misy malaksera.
  • Dodałam kawałki obranego, wędzonego pstrąga.
  • Można zostawić kilka kawałków do podania na chlebie.
  • Do misy wrzuciłam także posiekany czosnek i wlałam sok z cytryny.
  • Zmiksowałam całość na gładką lub mniej gładką pastę, jeśli lubicie kawałki.
  • Doprawiłam do smaku pieprzem cytrynowym.
  • Podałam na chrupkim, żytnim pieczywie z plasterkami rzodkiewki, kawałkami ryby, posypane kolendrą.


Pasta z awokado i pstrąga

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Pasta z awokado i pstrąga
Jezioro Ochrydzkie w Macedonii Północnej
About the Author

Leave a Reply

*