default-logo

Pasta z awokado i oliwek

niedziela, 13 stycznia 2019

Pasta z awokado i oliwek

To najprostsza pod słońcem pasta a jakże pyszna.

Awokado dojrzałe jest pysznie kremowe i dodatek jakiegokolwiek składnika czy to słodkiego czy wytrawnego będzie idealnym dodatkiem.

Tym razem dostałam pyszne oliwki i one znakomicie połączyły się z awokado w paście.

Zajadacie takie pasty?

Pasta oliwkowo – awokadowa.

Pasta z awokado i oliwek


Pasta z awokado i oliwek



Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 szalotka
  • 1 – 2 łyżki octu czereśniowego lub innego ulubionego
  • ew. sól morska
  • 1/2 oliwek zielonych bez pestek


Pasta z awokado i oliwek


Pasta z awokado i oliwek

Przygotowanie pasty.

  • Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i wrzuciłam do misy blendera – można użyć blendera ręcznego.
  • Dodałam oliwki, posiekaną szalotkę i ocet z czereśni i zmiksowałam na gładką pastę, jeśli mało słona dodać odrobinę soli.
  • Gotowe, wystarczy posmarować chleb albo zajadać łyżeczką z krakersami, preclami, wyborna.


Pasta z awokado i oliwek

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Pasta z awokado i oliwek
Pałac Piorunów – to tu Maria Dąbrowska pisała „Noce i dnie”
About the Author

Leave a Reply

*