default-logo

Papajo lassi

poniedziałek, 4 maja 2020

Papajo lassi

Mango lassi to indyjski napój z mleka i mango, natomiast mój dzisiejszy napój to coś bardzo podobnego ale składniki trochę inne czyli owoc to papaja a zamiast mleka użyłam kefiru.

Napój jest idealny na spragnione ciała, idealnie napoi i orzeźwi.

Podawać schłodzony, jest idealny, polecam.

Napój z papai.

Papajo lassi


Papajo lassi

Składniki:

  • 600 g obranej dojrzałej papai
  • 430 g kefiru
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka liofilizowanego ekstraktu z owoców acai


Papajo lassi


Papajo lassi

Przygotowanie napoju:

  • Papaję obrałam ze skórki, wydrążyłam pestki.
  • Nie wyrzucajcie pestek papai, tylko je ususzcie i używajcie jako pieprzu, są mega zdrowe.
  • Pestki papai – przyprawa jako lek.
  • Obraną papaję włożyłam do kielicha blendera, dodałam sok z limonki, kefir i zmiksowałam całość na gładki napój.
  • Przelałam do szklaneczek i posypałam pyłem z owoców acai.
  • Najlepiej smakuje schłodzony z kostkami lodu.


Papajo lassi


Papajo lassi

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Papajo lassi
Wisła w Ciechocinku
About the Author

Leave a Reply

*