To idealne śniadanie na upalne dni.
Pożywne, lekkie i pyszne.
Polecam każdemu i małemu i dużemu, będzie smakowało.
Śniadanie z owsianką i truskawkami.
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych bio
- 3 szklanki mleka
- 1 szklanka rozdrobnionych truskawek
- płatki kokosowe
Przygotowanie owsianki:
- Wsypałam płatki owsiane do garnka, zalałam je mlekiem, odstawiłam na 30 minut.
- Potem gotowałam płatki w mleku przez 10 minut, mieszając aby się nie przypaliły.
- Truskawki umyłam, obrałam i zmiażdżyłam tłuczkiem do ziemniaków.
- Płatki kokosowe uprażyłam na suchej patelni.
- Płatki wlałam na talerz, włożyłam porcje truskawek i posypałam płatkami kokosowymi.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
Dworek w Bełdowie woj. łódzkie |