default-logo

Ostre czipsy z plantana

Z plantanów można przygotować mnóstwo pysznych dań, a ja tym razem zrobiłam z nich czipsy, ostre czipsy.

Delikatne pieczenie na języku to to czego mi brakowało, zróbcie i popróbujcie.

Czipsy są znakomitym dodatkiem do zup, mięs ale wyśmienicie znikają jako przekąska, polecam.

Plantanowe czipsy na ostro.

Ostre czipsy z plantana


Ostre czipsy z plantana



Składniki:

  • 2 duże żółte plantany
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne

Ostre czipsy z plantana


Ostre czipsy z plantana

Przygotowanie czipsów.

  • Plantany obrałam nacinając je wzdłuż i zdejmując tak skórkę.
  • Pokroiłam je na plasterki 1/2 centymetrowe.
  • Plasterki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Ostre czipsy z plantana


  • Czipsy najpierw posmarowałam oliwą i posypałam cayenne.
  • Piekłam czipsy w piekarniku nagrzanym do 180 C z termoobiegiem przez 35 – 40 minut.


Ostre czipsy z plantana

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Ostre czipsy z plantana
Zielony maj
About the Author

Leave a Reply

*