default-logo

Ormiańska pasta do chleba

poniedziałek, 2 lipca 2018

Ormiańska pasta do chleba

Przepyszna pasta do chleba idealna o każdej porze roku.

Smakuje do chleba znakomicie ale jest też super dipem do warzyw,

polecam gorąco.

Zabieramy się za miksowanie, szybko i sprytnie.

Ormianie zajadają się tym przysmakiem.

Pasta do chleba z czerwonej fasoli, idealna do warzyw.

Ormiańska pasta do chleba


Ormiańska pasta do chleba

             

Składniki:

  • 400 g czerwonej fasoli – u mnie z puszki 
  • 3/4 szklanki orzechów włoskich 
  • sok z cytryny 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 – 3 łyżki oleju 
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 
  • 1/2 Łyżeczki ostrej papryki w proszku 
  • sól morska do smaku 
  • pieprz czarny świeżo mielony


Ormiańska pasta do chleba


Ormiańska pasta do chleba

Przygotowanie:

  • Fasolę wyjęłam z puszki, przepłukałam na sicie, osączyłam, włożyłam do misy blendera.
  • Dodałam orzechy włoskie, łyżeczkę soku z cytryny, posiekany czosnek, obie papryki, olej i zmiksowałam na gładką pastę.
  • Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam.

Ormiańska pasta do chleba

Smacznego.

Przepis kuchni ormiańskiej.

„Podróże małe i duże”

Ormiańska pasta do chleba
Gołąb – cukrówka
About the Author

Leave a Reply

*