default-logo

Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi

piątek, 26 października 2018

Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi

Ależ to było pyszne danie.

Ale od początku, czyli chciałam szybko, pysznie i zdrowo, w lodówce same resztki i tak oto powstało danie rewelacyjne.

Użyłam tutaj pesto z białej rzepy ale tutaj pełna dowolność, dajcie swoje ulubione i też będzie ok.

Dużo pracy nie ma, a pyszny obiad na stole, zapraszam.

Makaron z pesto, fasolką szparagową i serem.

Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi


Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi



Składniki:

  • 250 g makaronu orecchiette
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • pesto z białej rzepy lub inne ulubione – ok. 1 szklanki
  • garść orzechów włoskich
  • 50 g startego sera żółtego


Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi


Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi


Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi

Przygotowanie dania:

  • Makaron ugotowałam al’dente, odcedziłam.
  • Orzechy podprażyłam na suchej patelni, ser starłam na tarce.
  • Fasolkę obrałam, umyłam i pokroiłam na kawałki, ugotowałam w osolonej  wodzie, odcedziłam.
  • Do gorącego makaronu dodałam pesto z białej rzepy, dokładnie wymieszałam, wyłożyłam na talerz, posypałam startym serem, fasolką i uprażonymi orzechami.


Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi


Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi

Smacznego.

Przepis autorski.

„Podróże małe i duże”

Orecchiette z pesto z białej rzepy, z fasolką szparagową i orzechami włoskimi
Dwór w Domaniewie
About the Author

Leave a Reply

*