default-logo

Naleśniki dukanowe

czwartek, 23 stycznia 2020

Naleśniki dukanowe

Te szybkie i pyszne naleśniki można podać z owocami, musami owocowymi, lub jeść same.

Są delikatne i smakują obłędnie.

Obojętnie czy jesteście na diecie czy nie, warto je usmażyć i zajadać ze smakiem.

Naleśniki z diety Dukana.

Naleśniki dukanowe


Naleśniki dukanowe

Składniki: 3 – 4 naleśniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • 1/2 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka otrąb pszennych
  • ew. odrobina proszku do pieczenia

Do podania:

Naleśniki dukanowe

Przygotowanie naleśników:

  • Do miski wlałam mleko, wbiłam jaja i wymieszałam.
  • Dodałam sól, skrobię i otręby, szczyptę proszku do pieczenia, zmiksowałam.
  • Patelnię rozgrzałam mocno, przetarłam wacikiem nasączonym olejem.
  • Nalewałam porcję masy jak na zwykłe naleśniki i jak zrumienił się pod spodem, przewracałam na drugą stronę i dosmażałam.
  • Podałam z galaretką z winogron i borówkami.

Naleśniki dukanowe

Smacznego.

Przepis: dieta Dukana.

„Podróże małe i duże”

Naleśniki dukanowe
Rzeka Mroga w Kołacinie woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*