default-logo

Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami

czwartek, 8 sierpnia 2019

Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na to danie pochodzi od dietetyka w diecie 1000 kalorii.

Danie szybkie, bardzo pyszne i pożywne, polecam do wypróbowania.

Makaron z serem, szpinakiem i pomidorami.

Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami


Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami



Składniki: 2 porcje

  • 140 g makaronu razowego – u mnie razowe farfalle
  • 200 g szpinaku świeżego
  • 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy olejowej
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pełne łyżki sera mascarpone
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżki oleju z pomidorów
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony


Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przygotowanie dania:

  • Szpinak umyłam i osuszyłam.
  • Czosnek i cebulę posiekałam.
  • Pokroiłam w paseczki pomidory.
  • Makaron ugotowałam al’dente, odcedziłam.
  • Na oleju podsmażyłam cebule i czosnek, dodałam listki szpinaku, smażyłam aż szpinak stracił swoją jędrność.
  • Dodałam pomidorki, sól, pieprz, smażyłam 3 minuty.
  • Na koniec dodałam zioła, mascarpone, ugotowany makaron, wymieszałam i danie gotowe.


Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Smacznego.

Przepis od dietetyka.

„Podróże małe i duże”

Makaron z mascarpone, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Kościół w Aleksandrowie Łódzkim
About the Author

Leave a Reply

*