Przepis na to danie pochodzi od dietetyka w diecie 1000 kalorii.
Danie szybkie, bardzo pyszne i pożywne, polecam do wypróbowania.
Makaron z serem, szpinakiem i pomidorami.
Składniki: 2 porcje
- 140 g makaronu razowego – u mnie razowe farfalle
- 200 g szpinaku świeżego
- 6 sztuk suszonych pomidorów z zalewy olejowej
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 pełne łyżki sera mascarpone
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 2 łyżki oleju z pomidorów
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie dania:
- Szpinak umyłam i osuszyłam.
- Czosnek i cebulę posiekałam.
- Pokroiłam w paseczki pomidory.
- Makaron ugotowałam al’dente, odcedziłam.
- Na oleju podsmażyłam cebule i czosnek, dodałam listki szpinaku, smażyłam aż szpinak stracił swoją jędrność.
- Dodałam pomidorki, sól, pieprz, smażyłam 3 minuty.
- Na koniec dodałam zioła, mascarpone, ugotowany makaron, wymieszałam i danie gotowe.
Smacznego.
Przepis od dietetyka.
„Podróże małe i duże”
Kościół w Aleksandrowie Łódzkim |