default-logo

Makaron z białej fasoli z warzywami

niedziela, 6 stycznia 2019

Makaron z białej fasoli z warzywami

Udało mi się zakupić makaron z białej fasoli i tak oto powstało danie pyszne, zdrowe i pożywne.

Teraz zimą takie dania to skarb, ogrzeją zziębnięte brzuchy.

Polecam gorąco jeśli tylko uda się Wam zakupić taki makaron.

Jajeczny, pszenny też będzie ok, tylko wtedy danie będzie mniej odżywcze.

Warzywa z makaronem z fasoli.

Makaron z białej fasoli z warzywami


Makaron z białej fasoli z warzywami



Składniki:

  • 150 g makaronu z białej fasoli świderki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała jasna cukinia
  • 200 g dyni hokkaido
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól morska
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Makaron z białej fasoli z warzywami


Makaron z białej fasoli z warzywami

Przygotowanie makaronu z fasoli:

  • Paprykę, cukinię ze skórką, oraz dynie hokkaido ze skórką pokroiłam w paski.
  • Cebulę obrałam i pokroiłam  w piórka.
  • Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim cebulę, 2 minuty, paprykę, też 2 minuty, potem dynie i cukinię również 2 minuty.
  • Potem podlałam całość sosem teriyaki, wcisnęłam czosnek, dodałam koncentrat pomidorowy i pod przykryciem gotowałam 3 minuty.
  • Makaron ugotowałam al’dente, odcedziłam i dodałam do warzyw.
  • Wymieszałam całość z posiekana natką pietruszki.

Makaron z białej fasoli z warzywami


Makaron z białej fasoli z warzywami

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Makaron z białej fasoli z warzywami
Zamek/Pałac Krzyżtopór w Ujeździe
About the Author

Leave a Reply

*